Opskrifter


"Jeg har sådan lyst til kage" sagde lille manden igår- jeg smilede for selv om jeg ved at han jo pt ligger syg, feber snot og en ualmindelig træls og trættende hoste, så er det ikke kun begræset appetit grudet det at han har lyst til kage...næ... nok mere i almindelighed en sød tand, ligesom resten af familien besider...
og så er fantastisk evne til at spille lidt til det bløde hjerte hos moderen...for er det ikke bare sådan når de små børn er syge...alt kan nåsten lade sig gøre...:O)

da jeg spurte ham hvad det skulle være så fik jeg efter lang betænkningstid svaret...Den skal smage af Lakrids...

Lakridskage:

110 g smør
225 g brun farin
1,1/2 æg
1 1/2 spsk lakridspulver
135 g hvedemel
3/4 tsk bagepulver

Smør og farin smeltes sammen i en gryde- og afkøles.
æg piskes godt i og lakridspulver tilsættes. bagepulver og mel blandes sigtes og vendes i dejen.
det hele hældes i en smurt springform, og bages ved 180´i  ca. 25 min.

Nød en dejligt rygendes varm kop te til- skulle jeg tænke mig det perfekte- måske til en desset så kunne is være alletides:O)






Ofte sker det herhjemme hos os- og sikkert hos så mange andre- at rester bliver serveret igen i "forklædning"
Især kød går det sådan med. Vi er en lille familie på bare to voksne og en lækkermås på 4 år så selv en lille steg skal tænkes ind af nogle omgange. En af de mange ynglings er i majspandekager. Denne gang var det mørbrad, salat med alt det fineste skåret af lækkermåsens egen hånd- tilsat lidt peanut, og tons af mynte....MMmmmm.......



Flødeis med lime, Lakrids og chili.


Flødeis med lime, chili, og lakrids
  • 2 pasteuriserede æg (ca. 1 dl)
  • 200 g akaciehonning (ca. 1½ dl)
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 tsk groft knust engelsk lakrids
  • 1 spsk finthakket mild rød chilipeber
  • 2 spsk hakkede friske citronmelisseblade
  • 2 limefrugter
  • 2 spsk akaciehonning
  • 50 g grofthakkede saltede pistacienøddekerner
  • Pynt
  • friske citronmelisseblade
Pisk æg og honning til en lys og luftig æggesnaps. Pisk fløden til et let skum. Vend æggesnaps, flødeskum og limesaft sammen. Vend derefter forsigtigt limeskal, lakrids, chili og citronmelisse i isblandingen. Kom blandingen i en metalform og stil den tildækket i fryseren i mindst 4 timer.

Skær skal og hinder af limefrugterne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs limefrugternes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Skær limefileterne i små stykker og vend dem sammen med honning og pistacienødder.

Form evt. isen til kugler og server dem sammen med de honningmarinerede pistaciemnødder.

Tips: Hvis flødeisen er hårdt frossen, så stil den i køleskabet ca. ½ time før den skal serveres. Vaflerne på billedet er mest for sjov.
Kilde :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...